De groeispurt van de webshop

In de afgelopen jaren is het winkelen vanuit je luie stoel steeds meer en meer toegenomen. Dit is geheel te danken aan het groeiend aantal webshops. Zo waren er begin 2012 in alleen Nederland al zo’n 37.500 webshops geregistreerd. Dit aantal zal naar verwachting de komende jaren sterk blijven groeien. Hiernaast is een bijkomend voordeel van het thuiswinkelen het betaalgemak. Een simpele klik op de gewenste betaalmethode, uw gegevens invoeren en op enter drukken, is alles wat nodig is om uw bestelling binnen 1 à 2 dagen in huis te hebben.

Eén van de bedrijfstakken die zich mede dankzij het fenomeen van de webshops tot gigantische markt heeft ontwikkeld is die van de digitale fotografie. Van fotoboeken in alle vormen en maten en foto’s op canvas doeken tot aan kalenders met de vakantiefoto’s en een mok met de foto van uw hond. Je kan het zo gek niet bedenken of er kan een digitale foto op geplaatst worden. Een dienst die tot enkele jaren geleden slechts uitgevoerd kon worden door een enkele fotograaf of een speciaalzaak. Tegenwoordig kunt u met de simpele zoekterm “foto’s afdrukken” honderden websites vinden, waar u uw foto’s met gemak kan uploaden. Een paar klikken later vindt u uw foto’s terug op het door u gekozen artikel en 2 dagen later ligt deze bij u op de stoep.

Er valt dus te zeggen dat het internet met haar webshops het landschap van winkelen erg heeft veranderd. Er valt over te discussiëren of dit een voordeel of een nadeel is voor zowel de klant als de winkelier. Is het gemak van het thuiswinkelen van groter belang dan een vriendelijke lach en een behulpzame kracht in de speciaalzaken? De tijd zal het ons leren.

Bron: Thuiswinkel.org

Tags: