Een viral video, zó doe je dat!

Als er vandaag de dag één toverwoord in de digitale reclamewereld is, dan is dat wel het woord ‘viral’. Simpel gezegd is dat het onder de aandacht brengen van een merk of product door middel van bestaande sociale netwerken, waarbij er een soort sneeuwbaleffect ontstaat van mensen die de content deden. Een gouden greep als je het goed doet, maar lastig te realiseren. Sommige merken snappen echter precies hoe je dit effect kunt bereiken, zoals Puma onlangs bewees met een reclame rond hun nieuwe evoPOWER schoenenlijn. Het is een nieuw product van de Duitse schoenenfabrikant, die ondertussen al weer een geschiedenis van negentig jaar kent maar nog steeds vooroploopt.

puma-evopower-promote

Puma evoPOWER Launch Event in Barcelona op 17 januari 2013 onder leiding van presentatrice Gaby Abdo. Verder waren ook de voetbalgezichten van Puma aanwezig: Thierry Henry, Cesc Fabregas, Marco Reus en Mario Balotelli.

De kracht van het overdrijven

De reclame heeft een paar simpele ingrediënten, die echter op zo’n juiste manier gecombineerd worden dat ze een meer dan gemiddeld effect hebben. Allereerst is er natuurlijk de bekende ster, in dit geval voetballer Thierry Henry die daarnaast nog wordt bijgestaan door voetbaltalenten als Cesc Fabregas, Marco Reus en Mario Balotelli. De evoPOWER voetbalschoen wordt gepresenteerd als een soort nieuw en geheim wapen, dat door Thierry aan de ultieme test moet worden onderworpen. Compleet overdreven natuurlijk, maar juist daardoor sterk in zijn boodschap en bovenal ook erg vermakelijk. De juiste snaar bij het publiek werd blijkbaar geraakt, want de video werd in één week tijd ruim 700.000 keer bekeken.

Een juiste mix

Zoals Puma bewijst is het voor een viral video van het grootste belang dat je niet alleen de juiste ingrediënten hebt, maar dat de balans hiertussen eigenlijk minstens zo veel aandacht verdient. Natuurlijk is het voor een merk dat bekendstaat om sportschoenen en de bijbehorende kleding belangrijk de doelgroep wordt aangesproken met bepaalde rolmodellen, zoals het sportmerk in hun andere campagnes met bijvoorbeeld hardloper Usain Bolt. Maar toch is dat slechts een beginpunt en tellen het juiste moment en natuurlijk een passend product net zo goed mee.

Benieuwd naar meer sportieve viral video’s? Via deze link zie je een overzicht van de beste campagnes van 2013.

Tags: , , , ,