Enorme groei Adyen in VS

Het Nederlandse IT-bedrijf Adyen, dat wereldwijd zorgt voor eenvoudige online betalingen van klanten bij bedrijven, verwerkte in 2013 voor 14 miljard dollar aan transacties. Over de hele linie groeide de omzet van Adyen vorig jaar met 43 procent. Het aantal klanten werd verdubbeld.

De klantenkring van Adyen bestaat onder meer uit grote bedrijven als Indiegogo, See Tickets, The Sting, Graze, Wunderlist, iParcel en ZooPlus. Adyen verzorgt voor deze bedrijven de transacties die plaatsvinden via het internet, met mobiele telefoons en in de winkels. Nieuwe klanten aansluiten gebeurt binnen een dag en het platform van Adyen ondersteunt vrijwel alle internationale betaalsystemen.

Grootste gebied

Adyen is gevestigd in Amsterdam en heeft onder andere een mobiel PIN-apparaat (de Shuttle) ontwikkeld dat beschikbaar is in negentien landen in Europa plus de VS. Daarmee heeft dit apparaat een groter gebied dan alle concurrenten. De groei van Adyen had ook gevolgen voor het aantal werknemers. Zo nam het bedrijf vorig jaar 67 nieuwe werknemers aan.

De Ayden Shuttle

Tags: