Je baguette via Twitter betalen – in Frankrijk kan het nu!

shutterstock_185073623-798x310

Een van Frankrijks grootste banken (gekeken naar het aantal klanten) – groep BPCE – werkt sinds kort nauw samen met een Amerikaanse microblogdienst die gratis online transacties van kleine bedragen faciliteert. Deze laatste doet weer zijn best om grote jongens als Facebook en Apple bij te benen als het gaat om mobiele transacties.

Betalen via Twitter

Door middel van S-Money kunnen mensen met een Twitter account en een Franse bankrekening direct en zonder extra kosten via een tweet geld naar elkaar overmaken. Het is idee is dus dat je vanaf je mobieltje (maar ook vanaf je computer thuis) in minder dan 140 tekens een directe betaling kan doen naar andere mensen of winkels.

Om gebruik te maken van S-Money heb je niet per se een rekening bij BCPE nodig maar wel bij een Franse bank. Of, en wanneer deze manier van betalen eventueel naar Nederland zou kunnen komen is niet bekend.

Afgaande op de huidige ontwikkelingen omtrent mobiele transacties en online betalen lijkt het niet meer dan logisch dat een soortgelijke ‘snelle’ manieren van het betalen van kleine bedragen ook populair zouden kunnen worden op Nederlandse bodem.

Tags: , , ,